Poletje na Ljubljana TV: Kmetija Majnika – biodinamično zeliščarstvo

Jul 23, 2021 | 2021, Mediji o nas

Kmetija Majnika – biodinamično zeliščarstvo, Poletje na Ljubljana TV, 23. 7. 2021

• • •

Sodoben način življenja in predvsem ta ekstremna uporaba umetnih dodatkov, arom in ojačevalcev okus predstavljajo velik problem, ki ga želita Majda in Katja odpraviti. Ugotovili smo namreč, da so to zelo nezdrave sestavine in da narava proizvaja veliko boljše alternative za naše zdravje, med drugim začimbe in zelišča. Povpraševanje po naravnem, po človeku prijaznem in zdravem se povečuje. Katja  in Dobro z dobrim menita, da je danes lahko pridelava zelišč uspešna tržna dejavnost, a da je vseeno lahko zahtevno delo, saj je vpletenega veliko ročnega dela. To je namreč čisto drugačen odnos. Takoj se pozna na rastlini, če je imela rastlina stik samo s človekom kot pa samo s stroji. Vse se čuti in okusi. 

KUHINJSKA ZELIŠČNA SOL S KORENINO SVETLOBE
»Korenina svetlobe je posebna rastlina, ki raste v kremenčevem pesku. Če bi jo na primer, posadili na njivo bi zrasla precej razvejana korenina, ki bi jo le stežka uporabili. Zato napolnijo visoke grede oziroma sode s kremenčevim peskom, medtem ko je zgornji del nasut z nekaj zemlje. Zrastejo ogromne korenine čez celi sod do dna. Posebnost je, da kremen posreduje svetlobo pod zemljo in se iz te “kozmične svetlobe” korenina debeli. Kar pri običajnih rastlinah dobimo s klorofilom, kjer je pretvorjena sončna energija v kemično energijo, dobimo tukaj s korenino. Ta sončna energija je shranjena v sami korenini. Utemeljitelj biodinamičnega kmetijstva Rudolf Steiner je trdil, da je to ena redkih rastlin, ki vnaša svetlobo v človeka. Ta je še posebej pomembna v današnjem načinu življenja s toliko motilci, stresa in tehnologije – človek temni. Ta rastlina je še posebej v pomoč pri tem. Lahko jo uporabljamo za samostojne jedi. Da pa jo uživamo vsak dan sta Katja in Majda pripravile mešanico korenine svetlobe s soljo. tako vas lahko krepi vsak dan in si lahko mimogrede “posolite svoje zdravje.”

Preberi cel prispevek: https://www.dobrozdobrim.si/dobr-blog/kmetija-majnik-biodinamino-zeliscarstvo-katja-temnik-zeliscni-vrt-majnika