Korenina svetlobe

Avg 10, 2022 | J-M, Pa še ta cvetek

Korenina svetlobe (Dioscorea batatas) – svetlobni koren ali jam izvira iz Kitajske, kjer jo že stoletja uporabljajo za kulinarične in zdravstvene namene. V tradicionalni kitajski medicini je znana kot rastlina, ki stimulira energijo či v meridianih in ima moč dvigovanja človeškega duha. Ob redni uporabi razsvetljuje intelekt ter pripomore k dolgemu življenju. V Evropi je korenina svetlobe poznana predvsem pri pridelovalcih in uporabnikih biodinamično pridelane hrane.

Korenina svetlobe ima zmožnost vnašanja svetlobe v človekov organizem, s čimer krepi njegove življenjske sile. Zaradi sodobnega načina življenja, ki ga zaznamujejo stres, naglica ter vseprisotna sevanja tehničnih elektronskih naprav, namreč človek vedno bolj temni, mrači. Tako izgublja svojo notranjo svetlobo, življenjske sile, ki so pomembne za ohranjanje zdravja in s tem zmožnosti ne le individualnega, ampak tudi razvoja človeštva v celoti.

Širša javnost je za svetlobni koren izvedela, ko je oče Usaina Bolta, svetovnega rekorderja v sprintu na 100 in 200 metrov, v intervjuju za nemški Spiegel povedal, da je k hitrosti njegovega sina gotovo pripomogel jam – svetlobni koren, ki ga Usain uživa že od malih nog. Podobno kot številni drugi na Karibih, Južni Ameriki, Aziji ali Afriki …

• • •