Majnika povabljena na Evropsko konferenco o kmetijstvu

Dec 10, 2022 | Novice

Evropska komisija, natančneje Generalni direktorat za kmetijstvo in razvoj podeželja, vsako leto organizira konferenco o razvojnih usmeritvah in politikah na področju kmetijstva. Na letošnjo konferenco “Trajnostni kmetijsko-prehranski sistem se kuje v krizi” so bile povabljene tudi kmetije, ki predstavljajo trajnostne in inovativne rešitve za obstoječe izzive kmetijskega sektorja.

Organizatorji so slovensko ekološko, biodinamično zeliščno kmetijo Majnika prepoznali kot dober primer prakse, zato so našo predstavnico Katjo Temnik povabili, da na konferenci predstavi Zeliščni vrt in kmetijo Majnika na predstavitveni stojnici.

Katja je v Bruslju odmevno nagovorila udeležence konference. Oglejte si POSNETEK njenega nagovora.

[ Katjin nagovor ]
“Pozdravljeni, sem Katja Temnik in prihajam iz Slovenije, z majhne ekološke, biodinamične kmetije Majnika. Pridelujemo zelišča, prodajamo končne izdelke: zeliščne čaje, zeliščno sol, kalčke. Imamo izobraževanja in sodelujemo pri socialnih projektih, kjer vključujemo ljudi s posebnimi potrebami. Poleg tega da pridelujemo hrano visoke kakovosti, ekološke kmetije omogočamo tudi odlično terapevtsko okolje, ki ga danes vsi potrebujemo. Glavni poudarek našega dela je na odnosih – odnosu do življenja v zemlji, življenja rastlin, življenja živali in življenja ljudi. Tukaj sedite odločevalci, prosim vas, da se z vsako vašo odločitvijo zavedate, da nič ne more zamenjati življenja. Kvantiteta, tehnologija in digitalizacija ne morejo zamenjati življenja. To, kar potrebujemo, so ljudje, ki bodo delali na in z zemljo. Ne glede na vse se bomo ekološke kmetije – z vašo pomočjo ali brez nje – še naprej trudile, da kultiviramo in razvijamo Življenje. Hvala.”