Nasveti

Pa še ta kapljica

Pa še ta kapljica

Ker melisa deluje antioksidativno in pomirjajoče tudi na našo kožo, lahko melisin hidrolat dodamo tudi kremam proti staranju ali ga uporabljamo za nego kože po sončenju.

read more
Pa še to seme

Pa še to seme

Vsako seme nosi v sebi genetsko informacijo in hranilne snovi, ki omogočajo rast novi rastlini. S pomočjo zraka, vode, primerne temperature in svetlobe se iz semena razvije kalček. Tisti trenutek, ko se voda dotakne semena, se v njem pričnejo odvijati kemične reakcije.

read more
Čajne mešanice

Čajne mešanice

»V Sloveniji popijemo veliko čaja, ne jemljemo pa tega kot nek obred, tako kot npr. v angleško govorečih deželah. Za večino mešanic Majnika velja, da najbolj poln okus in zdravilen učinek dobimo, če žličko čaja damo že v hladno vodo ter ugasnemo, tik preden zavre. Ne sme prevreti! Nato pustimo pokrito še 10 minut in precedimo. V navodilih sicer napišemo, da se naredi poparek, ker ljudje običajno ne stojijo pri čaju in voda vre, prevrevanje čaja pa ni dobro, v tem primeru je boljše, da ga prelijemo z vrelo vodo. …

read more

Izpostavljamo

Tričlenost kmetijskega ogranizma

Tričlenost kmetijskega ogranizma

KOLUMNA V REVIJI SENSA:
Razumevanje duhovne ideje o individualnosti kmetijskega organizma odpira nove poti v kmetijstvu. Postopoma spoznavamo, kako lahko kmetijo oblikujemo kot živi organizem.